XAI a lui Musk se pregăteşte pentru primul model de inteligenţă artificială pentru un grup select

Autor: Laura Buciu Postat la 03 noiembrie 2023 227 afişări

Startup-ul de inteligenţă artificială xAI al lui Elon Musk va lansa sâmbătă primul său model de inteligenţă artificială pentru un grup select, a declarat vineri miliardarul şi CEO-ul Tesla, potrivit Reuters.

XAI a lui Musk se pregăteşte pentru primul model de inteligenţă artificială pentru un grup select

Acest lucru vine la aproape un an după ce ChatGPT de la OpenAI a atras imaginaţia companiilor şi a utilizatorilor din întreaga lume, stimulând o creştere bruscă a adoptării tehnologiei generative de inteligenţă artificială.

Musk a co-fondat OpenAI, compania din spatele ChatGPT, în 2015, dar s-a retras din consiliul de administraţie al companiei în 2018.

„În unele aspecte importante, acesta (noul model al xAI) este cel mai bun care există în prezent”, a declarat Musk vineri.

Miliardarul care a criticat eforturile Big Tech în materie de inteligenţă artificială şi cenzura a declarat la începutul acestui an că va lansa o inteligenţă artificială de căutare a adevărului maxim care încearcă să înţeleagă natura universului pentru a rivaliza cu Bard de la Google şi Bing AI de la Microsoft.

Echipa din spatele xAI, care a fost lansată în luna iulie a acestui an, provine de la DeepMind de la Google, compania mamă a Windows, şi de la alte firme de cercetare de top în domeniul AI.

Deşi X, firma de social media deţinută de Musk, cunoscută anterior sub numele de Twitter, şi xAI sunt separate, companiile colaborează îndeaproape. XAI colaborează, de asemenea, cu Tesla şi cu alte companii.

Larry Ellison, cofondator al Oracle şi autointitulat prieten apropiat al lui Musk, a declarat în septembrie că xAI a semnat un contract pentru a-şi antrena modelul de inteligenţă artificială pe cloud-ul Oracle.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
xai,
musk,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.