WSJ: Renault şi Nissan pregătesc reduceri de costuri de miliarde

Postat la 25 mai 2020 107 afişări

WSJ: Renault şi Nissan pregătesc reduceri de costuri de miliarde

Alianţa Renault - Nissan urmează să dezvăluie, în această săptămână, un plan de reducere a costurilor cu miliarde de dolari iar Nissan încearcă să îşi reducă capacitatea de producţie cu încă un milion de vehicule, potrivit unor susrse familiarizate cu planurile, citate de Wall Street Journal.

Mişcările vin să anuleze strategia de creştere impusă de Carlos Ghosn, fostul lider al ambelor companii.

Companiile intenţionau să vândă în jur de 14 milioane de maşini până în 2022, o ţintă stabilită de Ghosn, care a avut în vedere formarea unui gigant mondial, cu o prezenţă majoră pe fiecare piaţă.

Acum, ţinta se apropie de 10 milioane. Chiar înainte de pandemie, creşterea cererii nu s-a concretizat, lăsând fabricile subutilizate.

Ghosn a negat acuzaţiile Renault şi Nissan, care il acuză de situaţia actuală. O purtătoare de cuvânt a lui Ghosn a declarat că directorii Renault şi Nissan i-au sprijinit planurile de creştere. "El nu poate fi făcut responsabil pentru starea companiilor, pe care nu le mai condue de 18 luni", a spus ea.

Într-o serie de anunţuri, miercuri, joi şi vineri, Renault şi Nissan urmează să îşi stabilească reducerile planificate şi să descrie planurile pentru o cooperare mai strânsă. Renault deţine 43,4% din Nissan.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nissan,
reduceri,
renault

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.