Blue Air anunţă reluarea zborurilor regulate. Când se vor relua cursele

Autor: Andra Stroe Postat la 25 mai 2020 372 afişări

Blue Air anunţă reluarea zborurilor regulate. Când se vor relua cursele

Blue Air anunţă reluarea zborurilor regulate la începutul lunii iulie 2020, în etape, după un program corelat cu reglementările privitoare la mobilitate implementate la nivel european.

Până atunci, compania va continua să opereze zboruri la cerere şi charter, în funcţie de reglementările de călătorie specifice fiecărei destinaţii şi de cererea înregistrată pentru fiecare dintre acestea. Aceste zboruri sunt parte integrantă a unui plan de adaptare la noile condiţii economice, generate de restricţiile de mobilitate impuse de pandemie.

Destinaţii care vor fi deservite de Blue Air în regim de zboruri la cerere

În prezent, Blue Air operează zboruri la cerere spre şi dinspre Irlanda (Dublin) şi zboruri în regim charter spre orice destinaţie, în măsura în care sunt obţinute de către clienţi toate aprobările de călătorie.

Pentru rezervările de zboruri organizate la cerere în această perioadă, pasagerii işi pot alege destinaţia folosind secţiunea dedicată din website-ul Blue Air, Zboruri la Cerere,  unde se vor înregistra pentru un zbor. Imediat ce restricţiile spre destinaţia dorită vor fi ridicate şi zborul va fi activat, vor fi anunţaţi referitor la datele posibile pentru călătorie şi pot efectua plata online.

Destinaţiile acoperite, pe masură ce se ridică restricţiile, vor fi: Belgia (Bruxelles), Cipru (Larnaca), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Franţa (Paris, Nisa, Lyon), Germania (Koln, Hamburg, Munchen, Stuttgart), Irlanda (Dublin), Israel (Tel Aviv), Italia (Roma, Florenta, Milano, Torino, Napoli), Marea Britanie (Londra, Liverpool), Norvegia (Oslo), Spania (Palma de Mallorca, Valencia, Malaga) şi Suedia (Stockholm).

În plus, odată cu ridicarea restricţiilor în Italia şi Cipru, Blue Air va opera curse interne în Italia (de la Torino spre şi dinspre Catania, Lamenzia, Napoli, Alghero, şi Trapani) şi Grecia – Cipru, pe rutele Larnaca – Atena şi Larnaca – Salonic.

Consultând secţiunea Zboruri la Cerere din website-ul Blue Air, pasagerii vor avea lista completă şi actualizată a destinaţiilor, detalii despre respectivele curse putând fi găsite şi pe paginile de social media ale companiei. În ceea ce priveşte zborurile regulate, Blue Air va reîncepe activitatea cu un număr limitat de rute şi frecvenţe, urmând să reconstruiască, etapizat, în timp, reţeaua operaţională.

Măsuri suplimentare de siguranţă

„Blue Air a implementat protocoale solide de siguranţă la bordul aeronavelor sale. Încă din luna februarie, când în ţară era confirmat un singur caz de infectare cu SARS-CoV-2, Blue Air a fost prima şi singura companie aviatică din România ale cărei aeronave au fost supuse zilnic procesului de nebulizare, folosind substanţe care sterilizează întreg spaţiul în care sunt distribuite. Acest proces modern de sterilizare şi dezinfectare va fi menţinut pe termen nelimitat. În plus, aeronavele Blue Air sunt dotate cu filtre de aer HEPA care captează peste 99,97% dintre microbii aerieni din aerul filtrat, iar pasagerilor le sunt puse la dispoziţie măşti şi serveţele cu alcool şi gel dezinfectant", se arată într-un comunicat al companiei.

Până în prezent, reprezentanţii businessului spun că niciun membru al echipajelor Blue Air nu a fost infectat cu noul coronavirus, în pofida faptului că în perioada de stare de urgenţă, Blue Air a operat numeroase zboruri charter şi de repatriere, inclusiv în ţările din zona roşie.

Pentru pasageri, este obligatorie purtarea măştilor pe tot parcursul călătoriei, dezinfectarea mâinilor, precum şi evitarea deplasărilor în cabină, iar îmbarcarea se face cu un singur bagaj de mână, de dimensiunile 55 x 40 x 20 cm şi cu greutatea maximă de 10kg. Echipajele vor instrui pasagerii referitor la măsurile de siguranţă sanitară şi se vor asigura că acestea sunt respectate.

„În această perioadă dificilă am continuat să zburăm la cerere pentru a face posibile repatrierile sau deplasările către locul de muncă - zboruri organizate de către clienţii noştri şi aprobate de autorităţi - precum şi cargo pentru transportul de măşti, echipamente medicale şi alimente. Pentru a trece cu bine peste această perioadă, echipa Blue Air a demarat un plan riguros de adaptare la noile condiţii economice, inclusiv optimizarea flotei şi măsura de şomaj tehnic pentru peste 90% dintre colegi şi reducerea salariilor pentru toţi cei rămaşi în activitate” spune Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reluare,
zboruri,
blue air

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.