World Food Programme a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2020

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 octombrie 2020 27 afişări

World Food Programme a primit Premiul Nobel pentru Pace în 2020

World Food Programme (WFP) a primit Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2020, a informat vineri Comitetul Nobel Norvegian, instituţia care acordă prestigioasa distincţie.

Comitetul Nobel a acordat distincţia pentru eforturile WFP de a combate foametea, pentru modul în care organizaţia a contribuit la instaurearea păcii în zone afectate de conflicte şi pentru modul în care a acţionat pentru a preveni folosirea foametei ca armă în conflicte.

Anul acesta au existat 318 de candidaţi la Premiul Nobel pentru Pace. Printe nominalizaţi s-au aflat activitsta pentru mediu Greta Thunberg, precum şi „locuitorii din Hong Kong”, NATO, Julian Assange, Chelsea Manning şi Edward Snowden, alte alegeri posibile fiind organizaţia Reporteri fără Frontiere, Angela Merkel şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nobel,
pace,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.