WikiLeaks a închiriat un avion pentru a-l aduce pe Edward Snowden în Islanda

Postat la 21 iunie 2013 51 afişări

Un avion privat, finanţat de WikiLeaks, este pregătit să îl aducă în Islanda pe americanul Edward Snowden, care a dezvăluit amploarea supravegherii telecomunicaţiilor şi Internetului de către Statele Unite, a anunţat joi un purtător de cuvânt al site-ului pentru postul privat islandez Channel2.

WikiLeaks a închiriat un avion pentru a-l aduce pe Edward Snowden în Islanda

 "Totul este pregătit în ceea ce ne priveşte, iar avionul poate decola şi mâine", a anunţat omul de afaceri islandez Olafur Sigurvinsson, directorul DataCell, partenerul WikeLeaks în Islanda, care controlează colectarea de fonduri pentru acest site, potrivit AFP.

"Am făcut tot ceea ce aveam de făcut. Avem un avion, iar toată logistica este pregătită. Acum aşteptăm doar un răspuns din partea Guvernului", a adăugat el.

Însă este puţin probabil ca americanul să plece spre Islanda înainte să obţină aprobarea Ministerului de Interne.

"Ar fi stupid să îl aducem aici pentru ca să fie extrădat în Statele Unite. În acest caz, este mai bine acolo unde se află. Nu vrem să ne asumăm responsabilitatea de a-l extrăda către Statele Unite", a conchis omul de afaceri.

Guvernul islandez refuză să se pronunţe asupra unei eventuale cereri de azil, subliniind că orice solicitant trebuie, mai întâi, să o depună personal pe teritoriul ţării.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/wikileaks-a-inchiriat-un-avion-pentru-a-l-aduce-pe-edward-snowden-in-islanda-10997678
10997678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.