Wienerberger: creştere de 3% - 5% în 2014 pe piaţa materialelor de zidărie

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 11 decembrie 2014 136 afişări

Wienerberger Sisteme de Cărămizi, lider naţional pe piaţa de zidărie, observă un trend de creştere a pieţei de profil în 2014, faţă de anul anterior. 2014 a fost marcat de condiţii atipice cum ar fi vremea capricioasă inclusiv în lunile de vârf, iunie-august, sau perioada pre-electorală care, în general, se caracterizează prin inactivitate decizională, în special în sectorul public. Cu toate acestea, piaţa de zidărie va înregistra până la sfârşitul anului 2014 o creştere estimată între 3% şi 5% faţă de anul anterior susţinută de o evoluţie relativ stabilă a segmentului de case uni-familiale şi o creştere accelerată a segmentului de locuinţe multi-familiale.

Wienerberger: creştere de 3% - 5% în 2014 pe piaţa materialelor de zidărie

Trendul crescător este validat şi de cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică privind numărul locuinţelor rezidenţiale finalizate în primele trei trimestre ale lui 2014, care au înregistrat o creştere de peste 7% faţă de aceeaşi perioadă din 2013.

„Piaţa de zidărie din România a înregistrat o evoluţie favorabilă în 2014, în linie cu aşteptările noastre. Anul curent ar putea reprezenta punctul de cotitură în evoluţia pieţei de zidărie din ultimii 5 ani şi ar putea marca trecerea către o perioadă de creştere organică a pieţei”, afirmă Corneliu Fecioru, membru în consiliul de administraţie, vânzări şi marketing Wienerberger.

Conform lui, pentru a sprijini locuirea în condiţii decente în România este nevoie de o strategie pe termen lung. Una din soluţii ar putea fi demararea, în parteneriat public-privat, a unui program naţional privind construirea de locuinţe eficiente energetic, accesibile, destinate închirierii, precum şi evaluarea impactului economic al unui astfel de program asupra economiei României. Programul ar putea avea ca scop dezvoltarea unei pieţe de închiriere, private şi sociale, în vederea satisfacerii nevoii populaţiei pentru locuinţe de calitate şi accesibile adresate tinerilor şi persoanelor cu venituri mici-medii.

Trendul este de a privi construcţia ca pe o investiţie. Clientul este mai educat şi mai conştient de beneficiile construirii cu materiale eficiente şi durabile. În procesul de construcţie a unei case, 50% din volum o reprezintă cărămizile şi planşeul ceramic, însă din punct de vedere al costurilor, acestea reprezintă numai aproximativ 5% din valoare. Din acest motiv, este foarte importantă alegerea unor produse de calitate şi care să ofere beneficii pe termen lung.

Wienerberger Sisteme de Cărămizi este cel mai mare producător de blocuri ceramice din România. Compania deţine trei unităţi de producţie la nivel local, în Gura Ocniţei – Dâmboviţa, Sibiu şi Tritenii de Jos - Cluj. Wienerberger, cel mai mare producător global de cărămizi, a intrat pe piaţa din România în anul 1998 şi este unul dintre cei mai mari investitori din domeniul producţiei de materiale de construcţii. Principalele produse sunt sistemele de zidărie ceramică Porotherm şi Terca. Wienerberger AG deţine poziţia de lider pe piaţa de ţiglă ceramică din Europa, prin brandurile Koramic şi Tondach, şi este numărul unu pe piaţa de pavele de beton din Europa Centrală şi de Est, prin brandul Semmelrock. Wienerberger AG produce sisteme ţevi prin companiile Pipelife, unul dintre liderii mondiali în producţia de sisteme de ţevi de plastic şi Steinzeug Keramo, cel mai mare producător european de ţevi ceramice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
materiale,
locuinte,
Wienerberger
/actualitate/wienerberger-crestere-de-3-5-in-2014-pe-piata-materialelor-de-zidarie-13714833
13714833
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.