Wall Street Journal: Grecii îşi pun speranţele într-un călugăr care ar fi prezis acum trei decenii criza ţării

Postat la 05 decembrie 2012 13 afişări

Tot mai mulţi greci merg în pelerinaj la mormântul unui călugăr foarte respectat, care ar fi prezis în urmă cu aproape trei decenii că Grecia va trece în viitor printr-o "mare distrugere şi confuzie", urmată de foamete şi tulburări politice, scrie Wall Street Journal (WSJ).

Credincioşii afirmă că viziunea sumbră a ascetului Paisios cel Bătrân se referea la dificultăţile prin care trece în prezent Grecia încărcată de datorii. Interesul pentru călugăr a crescut în ultima perioadă, în contextul încercărilor populaţiei de a înţelege criza severă prin care trece ţara.

Paisios cel Bătrân şi-a petrecut cea mai mare parte a vieţii la Muntele Athos, un centru al creştinismului ortodox din nord-estul Greciei, unde a murit în 1994, la vârsta de 70 de ani.

În zilele de sâmbătă, sute de pelerini aşteaptă la rând pentru a se ruga la crucea de lemn de la mormântul călugărului. Credincioşii cer ajutor pentru găsirea unui loc de muncă, plata facturilor şi pentru a trece cu bine peste tulburările sociale care le-au dat viaţa peste cap.

"Paisios a prezis multe lucruri, iar profeţiile sale se adeveresc. A prevestit criza. Dar a spus că lucrurile se vor îmbunătăţi, că vom trece peste şi prosperitatea va reveni. A ajutat mulţi oameni", a afirmat Costas Katsaounis, un ofiţer de 41 de ani, aflat în vizită la mormântul călugărului

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Greci,
călugăr
/actualitate/wall-street-journal-grecii-isi-pun-sperantele-intr-un-calugar-care-ar-fi-prezis-acum-trei-decenii-criza-tarii-10372385
10372385
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.