Vreme extremă: cercetătorii spun că au fost cele mai călduroase 12 luni din 125.000 de ani

Autor: Petru Mazilu Postat la 29 decembrie 2023 30 afişări

Oamenii de ştiinţă cred că ultimele 12 luni au fost cele mai calde din 125.000 de ani. Ei se bazează pe o serie de cifre preliminare şi pe recordurile înregistrate în acest an, potrivit Sky News.

Vreme extremă: cercetătorii spun că au fost cele mai călduroase 12 luni din 125.000 de ani

Cele mai călduroase 12 luni din 125.000 de ani au produs numeroase efecte pe Pământ. Vremea extremă a doborât mai multe recorduri în 2023 în diferite zone ale planetei.

De asemenea, modificările au afectat comunităţi mici şi comunităţi mari de pe toate continentele. Este vorba despre furtunile violente, valurile de căldură, inundaţiile de proporţii şi perioadele cu secetă din cauza cărora au murit numeroşi oameni şi au fost distruse comunităţi.

Vremea extremă a distrus bunuri şi resurse, ducând la apariţia unor grupuri uriaşe de refugiaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vreme,
recorduri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.