Vrei să ştii care este cea mai bună perioadă ca să rezervi un zbor mai ieftin? Trebuie să ţii cont de anumite date

Autor: Ioana Matei Postat la 03 decembrie 2022 9420 afişări

Vrei să ştii care este cea mai bună perioadă ca să rezervi un zbor mai ieftin? Trebuie să ţii cont de anumite date

În general, biletele de avion nu se ieftinesc odată cu data plecării, ci sunt mai ieftine cu între patru luni şi trei săptămâni înainte de programarea zborului, scrie platforma Investopedia. 

Iar potrivit CheapAir.com, cea mai bună perioadă de rezervare a unui bilet de avion este cu 64 de zile înaintea zborului - aceasta este însă doar o medie.  Există totuşi şi câţiva factori care pot influenţa şi preţul unui zbor rezervat din timp cum ar fi, de exemplu, schimbările sezoniere şi sărbătorile. Ziua săptămânii în care alegeţi să vă rezervaţi zborul nu ar influenţa preţul, acesta fiind un mit, potrivit aceleiaşi surse.

Într-o analiză mai extinsă, CheapAir.com a identificat şase  perioade diferite de booking, numărul de zile în avans, precum şi câteva aspecte de care să ţineţi cont.

Prima alegere - cu 203 până la 315 de zile în avans - aşteptaţi-vă să plătiţi cu circa 50 de dolari mai mult decât aţi aştepta cel mai bun tarif; probabil însă că veţi avea opţiuni mai bune pentru itinerar şi aşezare). 

O opţiune liniştitoare - între 116 şi 202 de zile - biletele costă cu aproximativ 20 de dolari mai mult decât dacă aţi aştepta cel mai bun tarif.

Perioada ideală de booking - între 21 şi 115 de zile în avans - pare a fi perioada ideală pentru a căuta chilipiruri; este perioada în care găsiţi cele mai mici tarife. 

Perioada de forţat norocul - între 14 şi 20 de zile în avans - tarifele cresc de obicei, pe măsură ce locurile cele mai bune  vândute sau căutate, dar s-ar putea să aveţi noroc şi să găsiţi câteva tarife bune.

Joaca cu focul - preţul biletelor este, în medie, cu 135 de dolari mai ieftin decât dacă aţi fi aşteptat până în ultimul moment să le cumpăraţi, dar totuşi, nu este o perioadă ideală. Zborurile şi locul sunt limitate în această perioadă. 

Ultima încercare - între 0 şi 6 zile -încercaţi să evitaţi zborurile în această perioadă, dacă nu se iveşte vreo urgenţă. Va trebui să plătiţi, în medie, cu 220 de dolari mai mult decât dacă aţi fi rezervat în perioada ideală. 

Aceste recomandări sunt date luând în calcul şi influenţele sezoniere:

Toamna: s-ar putea să aşteptaţi mai mult decât de obicei - cea mai bună perioadă de rezervare este cu 89 de zile înainte de zbor - excepţie face însă Ziua Recunoştinţei în SUA; pentru care ar trebui să faceţi rezervările mai devreme. 

Iarna: Este scump să călătoreşti în general în perioada sărbătorilor, dar, altfel, iarna este o perioadă destul de bună pentru călătorii. Este ideal să vă rezervaţi însă biletele cu 94 de zile în avans. 

Primăvara: Mai mulţi oameni călătoresc pentru diverse vacanţe în perioada primăverii, de aceea este recomandat să vă planificaţi această călătorie cu 84 de zile în avans. 

Vara: este cel mai popular sezon pentru călătorii, iar CheapAir.recomandă, cel puţin pasagerilor din Statele Unite, să îşi cumpere aceste bilete de zbor cu 67 de zile în avans. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
perioada,
zbor,
avans,
bilete,
asteptare,
avion,
pret

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.