Vrancart, companie deţinută parţial de fraţii Pavăl de la Dedeman, îl numeşte pe Nicolae Dumitrescu la conducerea societăţii, după încetarea mandatului lui Marian Ciucioi, care rămâne preşedinte al boardului

Autor: Cristina Bellu Postat la 19 septembrie 2023 105 afişări

Vrancart, companie deţinută parţial de fraţii Pavăl de la Dedeman, îl numeşte pe Nicolae Dumitrescu la conducerea societăţii, după încetarea mandatului lui Marian Ciucioi, care rămâne preşedinte al boardului

Vrancart (simbol bursier VNC), producător de carton ondulat la care investitori sunt şi fraţii Pavăl de la Dedeman cu un pachet de 17,16%, a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că începând din 19 septembrie conducerea companiei a fost preluată de Nicolae – Paul Dumitrescu.

El îl înlocuieşte pe Marian Ciucioi, care şi-a încetat mandatul de director general al societăţii, dar care va rămâne alături de companie din poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

În paralel, Ciprian Fedor a fost numit director general adjunct.

Vrancart a finalizat recent operaţiunea de majorare a capitalului social şi a atras 48,9 mil. lei de la investitori în cele două etape.

Compania din Adjud a raportat venituri totale de 236,2 mil. lei în primul semestru din 2023, în scădere cu 16% faţă de perioada similară din 2022 şi profit net de 8,54 mil. lei, minus 32% an/an. În perioada ianuarie-iunie 2023, compania a realizat investiţii de 25 mil. lei, în creştere cu 37% an/an.

Vrancart are aproape 200 mil. lei capitalizare, iar cel mai mare acţionar este Lion Capital, cu 75,5% din capitalul social.

Acţiunile VNC înregistrează o creştere de 23,3% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1,3 mil. lei, arată datele BVB.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.