Vouchere de 500 de lei chiar din septembrie! Se dau într-o tranşă unică pentru 300.000 de români

Postat la 31 august 2023 421 afişări

Vouchere de 500 de lei chiar din septembrie! Se dau într-o tranşă unică pentru 300.000 de români

Veşti bune de la stat la început de septembrie, după ce s-a aflat că urmează a fi date vouchere în valoare de 500 de lei pentru sute de mii de copii din România. Banii se acordă într-o singură tranşă la începutul anului şcolar.

Din păcate, faţă de anul trecut 100.000 de elevi nu vor mai primi însă tichetele de 500 de lei cu care puteau fi achiziţionate rechizite. Mai mult, anul şcolar 2022-2023 este ultimul an de acordare a sprijinului din fonduri europene prin acest program operaţional. Din toamnă, va face parte din Programul Incluziune şi Demnitate Socială.

Vouchere de 500 de lei chiar din luna septembrie

Cu toate ministru al Fondurilor europene, Marcel Boloş şi actual ministru al Finanţelor, promitea un mecanism care să fie mai uşor de implementat şi de folosit, în momentul de faţă programul nu este pus foarte bine la punct. pentru vouchere la începutul anului şcolar, programul nu este pus la punct nici în prezent.

Voucherele educaţionale, numite în OUG nr. 133 din 7 august 2020 „tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional”, sunt de fapt carduri cu câte 500 de lei ce sunt acordate pentru a acoperi cheltuielile pentru materiale şcolare, în principal rechizite.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
transa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.