Vor fi suplimentate posturile în învăţământ. Anunţul făcut de premierul Viorica Dăncilă

Postat la 10 octombrie 2018 68 afişări

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că ordinul privind numărul maxim de posturi finanţate de la stat pentru unităţile de învăţământ preuniversitar va fi modificat, urmând să fie alocate 1.336 de posturi suplimentare în Bucureşti şi 11 judeţe.

Vor fi suplimentate posturile în învăţământ. Anunţul făcut de premierul Viorica Dăncilă

"În urma analizei realizate cu doamna Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei, vreau să vă anunţ că ordinul privind numărul maxim de posturi finanţate de la bugetul de stat pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat în anul şcolar 2018 -2019 va fi modificat.

Astfel, vor fi suplimentate posturi în 11 judeţe şi în Bucureşti, vorbim de un număr total de 1.336 de posturi. Această analiză a fost făcută în urma solicitărilor inspectoratelor şcolare având în vedere necesităţile punctuale la nivel local. Nu vor exista disponibilizări în învăţământ şi ne respectăm angajamentele asumate în programul de guvernare", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a anunţat că Guvernul continuă şi sprijinirea elevilor din familii cu venituri reduse.

"Peste 360.000 de preşcolari şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia în acest an şcolarde pachete de rechizite şi ghiozdane. Obiectivul acestui program derulat de ministerul Educaţiei e părăsirea abandonului şcolar prin facilitarea accesului egal la învăţământ obligatoriu pentru copiii proveniţi din famiile cele mai defavorizate", a completat şeful Executivului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.