Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în ianuarie şi februarie cu 10,8%. Clădirile rezidenţiale au o scădere de 41%, în timp ce clădirile nerezidentiale cresc cu 6%

Autor: Roxana Rosu Postat la 18 aprilie 2024 17 afişări

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în ianuarie şi februarie cu 10,8%. Clădirile rezidenţiale au o scădere de 41%, în timp ce clădirile nerezidentiale cresc cu 6%

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele două luni ale anului, ca serie brută cu 10,8%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,8%, arată datele INS publicate joi.

Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi s-au redus cu 15,1%, ca serie brută, şi  lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 3,2%. În schimb, lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 5,2%.

Pe obiecte de construcţii, s-au înregistrat scăderi la clădirile rezidenţiale (-41,2%) şi la construcţiile inginereşti (-1%). În paralel, volumul lucrărilor la clădiri nerezidenţiale a crescut cu 6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, lucrările de construcţii noi au scăzut cu 17,6%. Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 7%, respectiv cu 4,3%. Pe obiecte de construcţii,  scădere a avut loc la clădirile rezidenţiale (-36,9%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au crescut cu 6,7%, respectiv cu 3,1%. 

În luna februarie 2024, sectorul de constructii a crescut, faţă de luna ianuarie 2024, ca serie brută, cu 53,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 17,5%.

Faţă de luna februarie 2023, volumul lucrărilor a scăzut ca serie brută cu 5,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,9%.

Pe elemente de structură, scăderi  s-au înregistrat la lucrările de construcţii noi (-7,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-4,5%). Lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 9,6%.

Pe obiecte de construcţii, scădere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale (-30,6%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au crescut cu 7,7%, respectiv cu 2,2%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lucrari,
constructii,
serie,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.