Volkswagen va vinde acţiuni preferenţiale de până la 2 miliarde de euro pentru finanţarea preluării Scania

Postat la 04 iunie 2014 41 afişări

Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa, va vinde acţiuni preferenţiale de până la 2 miliarde de euro pentru finanţarea parţială a preluării integrale a producătorului suedez de camioane Scania.

Volkswagen va vinde acţiuni preferenţiale de până la 2 miliarde de euro pentru finanţarea preluării Scania

 Acţiunile vor fi plasate către investitori instituţionali, în cadrul unui program mai amplu de finanţare pentru achiziţia acţiunilor pe care VW nu le deţine încă la Scania, a anunţat grupul german, relatează Bloomberg.

"Anticipăm că preluarea va decurge bine. Ne aşteptăm ca finalizarea acestui plasament, anticipat de piaţă, să contribuie la continuarea performanţelor bune ale acţiunilor din trimestrul al doilea", a declarat Mike Dean, analist la Credit Suisse în Londra.

Volkswagen va cheltui 6,7 miliarde de euro pentru preluarea integrală a Scania, grupul urmărind întărirea alianţei între compania suedeză, propria sa divizie de camioane şi producătorul german de camioane MAN, la care VW este acţionarul majoritar.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/volkswagen-va-vinde-actiuni-preferentiale-de-pana-la-2-miliarde-de-euro-pentru-finantarea-preluarii-scania-12689501
12689501
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.