Volksbank va acorda IMM-urilor credite cu garanţii reduse

Autor: Raluca Ghinea Postat la 02 martie 2014 65 afişări

IMM-urile vor putea contracta de la Volksbank împrumuturi pentru finanţarea capitalului de lucru în limita unui plafon total maxim de 47,3 milioane lei, cu garanţii reduse la jumătate, în cadrul programului derulat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGIMM).

Volksbank va acorda IMM-urilor credite cu garanţii reduse

Banca estimează că circa 150 de firme mici şi mijlocii vor putea atrage astfel de împrumuturi, cu dobândă de 6,9% pe an, compusă din indicele Robor la trei luni şi o marjă de 3,5%. "Una din principalele probleme întâmpinate de IMM-uri în obţinerea finanţării este legată de garanţii. Sectorul privat din România este încă unul tânăr şi nu a avut timp şi nici contextul favorabil, dacă ne gândim la ultimii ani de criză, pentru a acumula capital. Garanţia oferită prin FNGCIMM, de până la 50% din valoarea creditului, rezolvă această problemă pentru mare parte din antreprenori", a declarat Anca Bălaşu, şeful departamentului Dezvoltare produse Persoane Juridice în cadrul Volksbank România.

Oamenii de afaceri pot contracta finanţarea pe maxim trei ani, care poate fi utilizată în regim revolving în primii doi ani, urmând ca în ultimul an rambursarea să se facă în rate constante. O firmă poate accesa în cadrul programului un împrumut de maximum cinci milioane lei, jumătate din sumă fiind garantată de FNGCIMM, care percepe un comision de gestiune de 0,49% anual şi un comision de risc aferent garanţiei de stat de 1,5% pe an.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/volksbank-va-acorda-imm-urilor-credite-cu-garantii-reduse-12178483
12178483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.