Voiculescu: Deciziile privind achiziţia de vaccinuri au fost luate de premierul de la acea vreme

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 23 noiembrie 2023 16 afişări

Deciziile privind achiziţia de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme, spune Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii. El afirmă că a acţionat în cele trei luni ca ministru „cu cinste, punând mereu pe primul loc viaţa şi sănătatea oamenilor.”

Voiculescu: Deciziile privind achiziţia de vaccinuri au fost luate de premierul de la acea vreme

„Pe 21 septembrie 2021 spuneam că o anchetă privind achiziţia de vaccinuri în România este binevenită. În primul rând pentru că un moment critic pentru România şi sănătatea publică a fost transformat într-un spectacol de atacuri politice în ultimii doi de ani de PSD. Reamintesc că vaccinarea anti-COVID a fost în subordinea premierului în perioada pandemiei, nu a ministrului Sănătăţii: e vorba de faimosul comitet de vaccinare condus de dl. Gheorghiţă care îi raporta ministrului Apărării Ciucă şi premierului Cîţu. Alocările de cantităţi pentru statele membre au fost stabilite în cadrul unui contract comun de achiziţie al Comisiei Europene cu furnizorii, în principal pe criteriul populaţiei. Deciziile privind achiziţia de vaccinuri au fost luate exclusiv de premierul de la acea vreme”, scrie pe Facebook Vlad Voiculescu.

El afirmă că există înregistrări ale şedinţelor de guvern şi documente care probează că „premierul şi-a asumat aceste decizii”.

„Cu toate că nu am fost de acord cu toate deciziile luate de cei care aveau în coordonare vaccinarea (ex: prioritizarea “specialilor”, centrele secrete pentru “speciali”, falsificarea indicatorilor, comunicarea campaniei de vaccinare etc.) şi este de notorietate că am fost şi dat afară din guvern pentru asta, trebuie spus că cantitatea de doze achiziţionate a constituit o decizie de oportunitate în condiţii de incertitudine privind disponibilitatea producţiei, evoluţia tulpinilor, necesitatea re-vaccinării. Sunt desigur semne de întrebare, cum o decizie executivă unde nu cunosc să existe vreo urmă sau vreun element de corupţie şi care nici măcar nu îmi aparţine, face înainte de o campanie electorală subiectul unei acţiuni penale.

Deşi sunt semne îngrijorătoare în ultima vreme privind ingerinţele politicului în Justiţie, am convingerea că există resursele de profesionalism şi onestitate în acest sistem, pentru a ajunge la concluzia corectă: aceea că am acţionat în cele trei luni ca ministru cu cinste, punând mereu pe primul loc viaţa şi sănătatea oamenilor”, încheie Voiculescu.

DNA cere Senatului României ridicarea imunităţii fostului premier, Florin Cîţu (PNL), în dosarul achiziţiei de vaccinuri.

Procurorii DNA cer preşedintelui Klaus Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale împotriva foştilor miniştri ai Sănătăţii – Vlad Voiculescu (USR) şi Ioana Mihăilă (Reper).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
voiculescu,
dna,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.