Vladescu: Romania trebuie sa-si deschida la FMI o linie de credit de 10 miliarde de euro

Postat la 20 septembrie 2010 9 afişări

Romania are nevoie de un nou acord cu FMI, de 10 miliarde de euro, pentru a face fata crizei economice pana in 2013, crede fostul ministru de finante Sebastian Vladescu. Noul aranjament ar putea fi semnat dupa finalizarea celui de acum, in mai 2011.

"Eu, personal, cred ca trebuie sa avem in continuare un program cu organismele internationale, dar de alta natura, dupa modelul polonez, respectiv un program in care sa avem o potentiala linie de credit deschisa, pe care sa o folosim numai si numai in cazul in care pietele ar fi extrem de putin deschise fata de Romania", a declarat pentru Gandul fostul sef al Finantelor Publice.

"Sa-i folosim ca sa ne finantam in momentul in care iesim pe piete, de exemplu ca sa luam un miliard si jumatate pe cinci ani si ni se cere un cupon de 10%. In momentul ala, zicem nu si ne ducem la Fondul Monetar", a explicat Vladescu.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finante,
FMI,
credit,
Vladescu,
dobanzi,
piete financiare
/actualitate/vladescu-romania-trebuie-sa-si-deschida-la-fmi-o-linie-de-credit-de-10-miliarde-de-euro-7317634
7317634
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.