Vlad Voiculescu, prezent la DNA pentru audieri în dosarul vaccinurilor anti-COVID

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 08 decembrie 2023 27 afişări

Vlad Voiculescu, prezent la DNA pentru audieri în dosarul vaccinurilor anti-COVID

Nu există semnătura mea pe vreun contract, spune fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu. El este audiat de procurorii DNA în dosarul vaccinurilor anti-COVID. „Deciziile erau ale dlui Cîţu, care întotdeauna se consulta cu dl. Iohannis”, menţionează Voiculescu.

„Informaţia că o cantitate de vaccinuri era dispobinilă pentru România venea către CNCAV. CNCAV cerea acordul dlui Cîţu, acordul premierului, pentru a cumpăra, apoi CNCAV cumpăra. Niciodată Vlad Voiculescu nu a semnat nici măcar un contract. Nu există semnătura mea pe vreun contract, nu există nicio informare către mine sau o solicitare de acord pentru cumpărarea vreunei doze de vaccin”, spune Vlad Voiculescu.

Contractele se transmiteau electronic, adaugă el, se decriptau cu o cheie pe care o avea „altcineva, un membru CNCAV, cineva din MApN”.

”Deciziile erau ale dlui Cîţu, care întotdeauna se consulta cu dl. Iohannis. Una este responsabilitatea, alta e vina. (...) Niciodată o decizie importantă nu erqa luată de dl. Cîţu fără a se consulta cu dl. Iohannis”

El a prezentat şi un tabel din care rezultă că România a achiziţionat vaccinuri sub media europeană.

De asemenea, a arătat raportul de vaccinare, în care apar mesaje ale preşedintelui Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, Valeriu Gheorghiţă şi Andrei Baciu.

Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, apar în dosarul DNA privitor la achiziţia de vaccinuri anti-COVID în perioada pandemiei. Cercetările vizează infracţiunile de abuz în serviciu şi complicitate la abuz în serviciu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
voiculescu,
dna,
vaccinuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.