Virgil Popescu: Miniştrii energiei din UE au ajuns la un acord pentru plafonul preţului la gaze

Autor: Laura Buciu Postat la 14 decembrie 2022 56 afişări

Virgil Popescu: Miniştrii energiei din UE au ajuns la un acord pentru plafonul preţului la gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că miniştrii energiei din Uniunea europeană au ajuns la un acord cu privire la valoarea plafonului preţului la gaze.

Virgil Popescu a participat la reuniunea extraordinară a Consiliului miniştrilor Energiei, la Bruxelles.

„După două zile de discuţii şi negocieri lucrările s-au finalizat aseară târziu (marţi - n.r.), dar nu am ajuns la un acord cu privire la valoarea plafonului şi la alte elemente din mecanismul de corecţie a preţului gazului natural, la nivelul Uniunii Europene”, scrie, miercuri dimineaţa, pe Facebook, ministrul Virgil Popescu.

Acesta precizează că discuţiile vor continua în perioada următoare.

România alături de Spania, Italia, Belgia, Grecia, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Lituania şi Slovenia susţine „un plafon rezonabil pe preţ”, care să nu dea un semnal în piaţă de creştere a preţului, ci din contră să ajute la stabilizarea acestuia la valori rezonabile.

„Vom negocia şi în zilele următoare pentru a putea ajunge la un consens”, mai spune Popescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
virgil popescu,
gaz,
acord,
energie,
pret

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.