Viorel Cataramă: Euro ar trebui să fie peste 5 lei, dar „avem o gaşcă criminală de comunişti în Banca Naţională care ţine cursul la un nivel care nu reprezintă realitatea”

Postat la 01 februarie 2018 506 afişări

Omul de afaceri Viorel Cataramă a declarat joi, la Bursa de Valori Bucureşti, că euro ar trebui să fie „undeva spre 5,3-5,4 lei”, dar „avem o gaşcă criminală de comunişti în Banca Naţională care ţine cursul la un nivel care nu reprezintă realitatea”.

Viorel Cataramă: Euro ar trebui să fie peste 5 lei, dar „avem o gaşcă criminală de comunişti în Banca Naţională care ţine cursul la un nivel care nu reprezintă realitatea”

„În România se întâmplă un lucru groaznic, anume creşterea salariilor din pix, care a generat creşterea tuturor preţurilor. De ce? Pentru că avem o gaşcă pe care eu aş numi-o criminală de comunişti în Banca Naţională a României, care urmează ordinele socialiştilor grupaţi în PSD-ALDE şi ţine cursul de schimb la un nivel care nu reprezintă realitatea. Astfel încât BNR, prin politica pe care o face, şi datorită - repet - acestei grupări de comunişti, că nu pot să-i numesc altfel, încurajează importurile, face România dependentă de importuri, omoară producţia, omoară exporturile şi omoară sectorul privat. Toate s-au scumpit în România, numai euro nu s-a scumpit”, a spus Viorel Cataramă, la conferinţa de listare a companiei sale, Elvila, pe platforma AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

„După părerea mea, cursul ar trebui să fie oricum peste 5 lei, euro - undeva spre 5,3-5,4 lei. Rata inflaţiei nu e la nivelul creşterii preţurilor din România, pentru că a fost ancorată de importurile ieftine”, a mai spus Viorel Cataramă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.