CEO-ul GSK România, promovat la nivel regional

Autor: Ioana Matei Postat la 31 ianuarie 2018 76 afişări

Andre Vivan da Silva a fost numit Vicepreşedinte şi GSK Cluster Area Director pentru Europa de Sud Est, începând cu 1 ianuarie 2018. Regiunea Europei de Sud Est a fost formată în august 2016 şi include diviziile farmaceutice ale GSK din Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Cipru, Malta & Gibraltar, Croaţia, Albania, Kosovo, Macedonia şi Bosnia – Herţegovina.

 În calitate de General Manager al GSK România, din septembrie 2016, Andre s-a concentrat pe creşterea prezenţei deja puternice a GSK pe piaţa locală, pe implementarea de soluţii inovatoare şi schimbări în modelul de business, potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii companiei. Mai mult decât atât, abilităţile lui Andre de lider, implicarea sa proactivă şi contribuţia sa la dezvoltarea politicilor publice în sistemul de sănătate au fost recunoscute de asociaţiile de afaceri cum ar fi Consiliul Investitorilor Externi, în cadrul căruia a fost ales ca membru al Consiliului de Administraţie, ocupându-se totodată şi de coordonarea Grupului de Lucru pe Sănătate al Consiliului, din septembrie 2018.

Datorită calităţilor sale de lider, împreună cu performanţa sa puternică în România, cea mai mare piaţă din această regiune, numirea lui Andre este o evoluţie naturală. În noul său mandat Andre va fi responsabil de continuarea furnizării indicatorilor de performanţă globali ai Grupului, de stimularea inovării în ţările din regiune şi de consolidare a poziţiei GSK ca o companie de încredere.

Andre va conduce activităţile din această regiune din România, unde este stabilit împreună cu familia sa. El va continua să coordoneze echipa GSK România până când va fi anunţat un succesor. Noul Director General al GSK România va fi comunicat în curând.

“De când m-am alăturat echipei din România, mi-au atras atenţia recunoştinţa şi bunătatea oamenilor. Fiind parte din povestea acestei regiuni, în calitate de General Manager pentru România, am inteles complexitatea acestei zone, oportunităţile pe care le avem în faţa noastră şi provocările pe care trebuie să le depăşim. Sunt încântat să preiau noua poziţie, deoarece aceasta reprezintă un pas important înainte şi o mare şansă de a continua activitatea şi iniţiativele dezvoltate în Europa de Sud-Est. România a fost o experienta minunată pentru mine şi aştept cu nerăbdare să preiau provocările pe care această regiune le oferă”, Andre Vivan da Silva, VP & GSK Cluster Area Director South East Europe.

Înainte de rolul său de General Manager al GSK România, Andre a fost Vicepreşedinte al Primary Care şi Commercial Operations din Italia începând cu 2014 şi a contribuit la creşterea competitivităţii pe segmentul Primary Care din Italia.

Andre s-a alăturat echipei GSK în 2009, ca Specialty Business Unit Director, în Brazilia. În 2012, a fost numit Head of Academy, Commercial Excellence EMA, conducând divizia regională de Operational Planning, Sales şi Launch Excellence iar în 2013 a fost numit Head of Business Planning, China. Înainte de a se alătura GSK, Andre a ocupat diferite funcţii executive în departamentele comerciale din industria farmaceutică, precum Schering Plough, Organon, Lundbeck şi Eli Lilly.

Andre Vivan are un master în Administrarea Afacerilor Internaţionale la Universitatea Bournemouth UK. El a preluat rolul de la Sally Storey, care a fost numită Vicepreşedinte şi General Manager în cadrul Gulf Cooperation Council, începând cu data de 1 ianuarie 2018.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.