Violente in Siria: cel putin 75 de protestatari au fost ucisi (VIDEO)

Autor: Mihai Mitrica Postat la 23 aprilie 2011 12 afişări

Comunitatea internationala protesteaza fata de reprimarea manifestatiilor din Siria, in cursul carora fortele de ordine au deschis focul, ucigand 75 de oameni, in cea mai sangeroasa zi din martie incoace, de la inceputul protestelor antiguvernamentale.

Martori citati de Vocea Americii au relatat ca pe putin 75 de civili si-au pierdut viata in cursul zilei de vineri, impuscati de fortele de ordine, in mai multe orase ale tarii. Noile violente au avut loc dupa ce, la inceputul saptamanii, fortele de securitate siriene au ucis 24 de persoane in orasul Talbisa, intr-o confruntare care a costat si viata a 12 membri ai fortelor de politie si de securitate.

Agentia oficiala de stiri SANA nu a confirmat numarul mortilor, relatand doar ca fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si bastoane de cauciuc pentru a opri anumite "incaierari" intre demonstranti si locuitorii oraselor.

Presedintele american Barack Obama a condamnat folosirea fortei contra demonstrantilor, declarand ca presedintele sirian Bashar al-Assad "a ignorat chemarea la libertate a poporului si a ales calea represiunii". El a acuzat autoritatile siriene si ca au solicitat asistenta Iranului pentru reprimarea demonstratiilor. Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a cerut la randul sau oprirea imediata a focului contra civililor.

Presedintele Bashar al-Assad se confrunta de mai multe saptamani cu proteste de strada, pe care a promis sa le lichideze. In schimb, Al-Assad ("leul", in limba araba) a numit un nou cabinet si a promis reforme democratice, intre care si ridicarea starii de urgenta, in vigoare in Siria de peste patru decenii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/violente-in-siria-cel-putin-75-de-protestatari-au-fost-ucisi-video-8185322
8185322
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.