Vîntu şi Liviu Luca, judecaţi pentru delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petrom

Postat la 31 ianuarie 2014 61 afişări

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi alte şapte persoane au fost trimişi în judecată, în dosarul în care sunt acuzaţi de spălare de bani şi delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prejudiciul fiind estimat la peste 12 milioane de euro.

Vîntu şi Liviu Luca, judecaţi pentru delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petrom

 Liviu Luca, Gheorghe Şupeală, Ioan Bohâlţeanu, Nicolae Tănăsescu, Elena Petrovici, Zizi Anagnastopol, în calitate de reprezentanţi ai conducerii executive a SC PSV Company SA (fosta SC Petromservice SA) şi membri ai Consiliului Director al Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA - Petrom, la data faptelor, Reveica Davidescu şi Emil Nache, precum şi Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan, în calitate de împuterniciţi ai societăţilor offshore Comac Ltd., Stone Com Ltd şi Elbahold Ltd, sunt acuzaţi în această cauză de iniţiere a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani.

Dosarul a fost trimis joi Tribunalului Bucureşti, primul termen fiind stabilit la 13 februarie.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că în perioada 2005 - 2006, Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan au constituit un grup infracţional organizat ce a avut drept scop iniţial obţinerea de fonduri materiale din patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din SNP Petrom SA, prin delapidarea acesteia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vintu-si-liviu-luca-judecati-pentru-delapidarea-patrimoniului-asociatiei-salariatilor-petrom-11998461
11998461
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.