Isărescu şi-a pierdut răbdarea şi a ajutat leul să revină brusc în faţa euro

Postat la 31 ianuarie 2014 57 afişări

Dobânzile ROBOR pe termene scurte au sărit ieri pe piaţa monetară interbancară cu până la un punct procentual, semnalizând posibile intervenţii ale BNR pe piaţa valutară pentru sprijinirea leului care devenise în a doua jumătate a lunii ţinta unor poziţii adverse.

Isărescu şi-a pierdut răbdarea şi a ajutat leul să revină brusc în faţa euro

 ROBOR la o lună a urcat de la 1,49% la 2,43%, iar ROBOR la trei luni a revenit la peste 2,4%, în contradicţie cu imaginea lichidităţii abundente care a caracterizat piaţa în ultima vreme şi care fusese alimentată suplimentar de eliberarea de către BNR a 4 mld. lei din rezervele minime obligatorii ale băncilor.

Mişcarea dobânzilor a mers în tandem cu o revenire neaşteptată a leului, care a recâştigat într-o singură zi mai bine de un ban la cursul oficial publicat de BNR, paritatea coborând brusc la 4,5085 lei/euro după o perioadă în care părea că se consolidează pe un nou palier de 4,53 lei/euro. Leul s-a întărit în ultimele două zile, în timp ce alte monede din regiune precum forintul şi zlotul au rămas sub presiune.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/isarescu-si-a-pierdut-rabdarea-si-a-ajutat-leul-sa-revina-brusc-in-fata-euro-11997835
11997835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.