Producătorii farmaceutici propun actualizarea bianuală a listei de compensate şi revizuirea clawback

Postat la 31 ianuarie 2014 39 afişări

Actualizarea bianuală a listei medicamentelor compensate, revizuirea taxei clawback, eliminarea adaosurilor distribuitorilor şi farmaciilor din contribuţia clawback a producătorilor şi schimbarea politicii de stabilire a preţurilor, printre măsurile propuse de companiile farma în discuţiile cu FMI.

Producătorii farmaceutici propun actualizarea bianuală a listei de compensate şi revizuirea clawback

Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) şi Asociaţia Local American Working Group (LAWG) au prezentat reprezentanţilor Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene (CE) şi Băncii Mondiale (BM) o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea sistemului de sănătate din România, care au fost deja propuse Guvernului României.

"Încercăm să convingem atât autorităţle, cât şi reprezentanţii instituţiilor internaţionale că e nevoie de măsuri imediate pentru îmbunătăţirea accesului la tratament al pacienţilor şi pentru un mediu de afaceri sustenabil pentru industria farmaceutică, care să permită continuarea investiţiilor în capacităţile de producţie locale şi în dezvoltarea unui sistem de sănătate modern", a declarat preşedintele APMGR, Dragoş Damian.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/producatorii-farmaceutici-propun-actualizarea-bianuala-a-listei-de-compensate-si-revizuirea-clawback-11997750
11997750
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.