"VINEREA FURIEI" în Egipt: Fraţii Musulmani îndeamnă la mobilizare după rugăciune

Postat la 16 august 2013 62 afişări

Mişcarea islamistă Fraţii Musulmani a făcut apel la manifestaţii în Cairo, în cadrul unei "vinere a furiei", după noi atacuri împotriva forţelor de securitate egiptene, care i-au dispersat violent miercuri pe susţinătorii lui Mohamed Morsi, ducând la moartea a sute de persoane.

"VINEREA FURIEI" în Egipt: Fraţii Musulmani îndeamnă la mobilizare după rugăciune

 În timp ce mai multe ţări au condamnat aceste violenţe sângeroase, cele 15 state membre ale Consiliului de Securitate al ONU au îndemnat joi seara părţile implicate în conflict să dea dovadă de "maximă reţinere".

Fraţii Musulmani au îndemnat la manifestaţii în Cairo, după rugăciunea tradiţională de vineri, pregătind o nouă zi tensionată în acest stat, unde a fost decretată stare de urgenţă.

"Demonstaţiile de mâine (vineri) împotriva loviturii de stat vor porni de la toate moscheile din Cairo, iar după rugăciune se vor îndrepta spre Piaţa Ramses pentru o «vinere a furiei»", a precizat purtătorul de cuvânt al confreriei islamiste, Gehad El Haddad, pe contul său de Twitter.

Statele Unite au anulat manevrele militare comune şi le-au recomandat cetăţenilor americani să părăsească Egiptul, evitând să întrerupă acordarea ajutorului anual (în valoare de 1,5 miliarde de dolari), folosit în mare parte de către armata egipteană. Totuşi, Washingtonul îşi rezervă dreptul de a lua "măsuri suplimentare", a avertizat preşedintele american Barack Obama.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vinerea-furiei-in-egipt-fratii-musulmani-indeamna-la-mobilizare-dupa-rugaciune-11255987
11255987
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.