Vin ninsorile! Meteorologii au făcut anunţul: este Cod galben

Postat la 10 martie 2023 187 afişări

Vin ninsorile! Meteorologii au făcut anunţul: este Cod galben

Noi avertizări meteo de vânt puternic, ninsori şi ploi în toată ţara, emise vineri de meteorologi. În Bucureşti, până sâmbătă vremea va fi deosebit de caldă, dar de duminică se răceşte.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă Cod galben de ploi puternice, valabilă de vineri ora 12:00 până sâmbătă la ora 8:00.

În vestul Carpaţilor Meridionali vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantităţi de apă de 20-25 l/mp şi izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi mixte.

Averse de ploaie şi descărcări electrice vor fi vineri după-amiază şi în prima parte a nopţii de vineri spre sâmbătă local şi în Oltenia.

O altă avertizare Cod galben, în vigoare de sâmbătă ora 8 până duminică la ora 15:00, vizează întreaga ţară.

În toate regiunile, vântul va avea local şi temporar intensificări, cu viteze de 50-65 km/h şi izolat peste 70 km/h.

În Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei şi zona deluroasă a Crişanei, mai ales seara şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 martie), vor fi precipitaţii mixte.

La munte vor fi rafale de 70-80 km/h, iar pe creste vor depăşi 90-110 km/h, treptat vor predomina ninsorile şi va fi viscol.

În Capitală, de vineri dimineaţă până sâmbătă dimineaţă, vremea va fi deosebit de caldă, cu o temperatură maximă de 18...20 de grade şi o minimă de 7-9 grade. Cerul va avea înnorări şi îndeosebi spre seară şi noaptea vor fi intervale cu averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat.

De sâmbătă până duminică la ora 15:00, vremea se va menţine deosebit de caldă, maxima urmând a fi de 17-19 grade, dar vântul va avea intensificări temporare cu rafale în general de 50-55 km/h. sâmbătă, mai ales în a doua parte a zilei, vor fi înnorări şi probabilitate de ploaie ridicată.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, cerul va fi variabil, iar minima în scădere faţă de intervalul anterior, va fi de 1-3 grade.

Duminică, vremea se va răci, iar valorile termice se vor apropia de normele perioadei, maxima va fi de 11-12 grade. Cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab şi moderat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vant,
ploi,
grade

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.