Vilele luxoase ale romilor din România, subiect de carte pentru un fotograf străin - GALERIE FOTO

Postat la 05 iunie 2016 845 afişări

Când Sebastien Cuvelier a început să fotografieze vilele fabuloase ale romilor bogaţi din România un lucru a devenit clar: în comunităţile pe care le-a întâlnit, femeile conduc. Astfel femeile au devenit punctul central al proiectului acestuia, Gypsy Queens (Reginele ţigănci), scrie Slate

"Mi-am dat seama că femeile sunt sufletul acestor comunităţi. Ele sunt cele care insuflă viaţă acestor case care par scoase dintr-un film", a spus Cuvelier.

Cuvelier a venit în România de 4 ori în 2 ani de zile. A vizitat şi a fotografiat cinci comunităţi rome din ţară: Buzescu, Ciurea, Ivesti, Liesti şi Strehaia.

Prima dată când a ajuns în România, fotograful nu a fost însoţit de un translator şi i-a fost greu să comunice cu familiile rome. Ia luat foarte mult timp să câştige accesul în interiorul unei case, unde a fost impresionat de dimensiunea acesteia şi influenţele arhitecturale. A vizitat mai multe case şi a început să observe un tipar: scări de marmură,  logo-urile unor branduri diverse şi tablouri cu dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vilele-luxoase-ale-romilor-din-romania-subiect-de-carte-pentru-un-fotograf-strain-galerie-foto-15429021
15429021
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.