Viktor Orban: "Islamul nu a făcut niciodată parte din Europa. Noi în Ungaria decidem ce vrem sau ce nu vrem. Nu vrem asta"

Autor: Raluca Manga Postat la 16 octombrie 2015 19 afişări

Premierul ungar, Viktor Orban, şi-a apărat postura inflexibilă împotriva refugiaţilor, dintre care majoritatea sunt musulmani, spunând într-un interviu că islamul "nu a făcut niciodată parte din Europa", informează agenţia de presă AFP în pagina online.

Aceasta a declarat pentru săptămânalul german Focus că "limbajul elitei europene este ideologic şi dogmatic".

"Islamul nu a făcut niciodată parte din Europa, a venit la noi", a spus Orban într-un interviu care va fi publicat în întregime sâmbătă.

Acesta a recunosut că imigranţii de origine turcă din Germania, care au ajuns cu zecile de mii în anii 1960 pentru a munci acolo, "aparţin acum istoriei germane şi prin urmare, şi istoriei Europei".

"Însă la nivel spiritual, islamul nu a făcut niciodată parte din Europa. Este legea unei alte lumi", a spus Orban.

El a criticat de asemenea Franţa şi Germania pentru refuzul lor de a accepta "orice îndoieli" cu privire la o societate multiculturală.

"Noi în Ungaria decidem ce vrem sau ce nu vrem. Nu vrem asta", a spus el.

Aproximativ 600.000 de persoane au ajuns în Europa până acum în acest an, multe dintre ele îndreptându-se spre Germania şi Suedia.

Orban a subliniat că majoritatea solicitanţilor de azil care au ajuns în Europa sunt de fapt imigranţi economici. "Nu toată lumea are dreptul la o viaţă în Germania sau în Ungaria. Acesta este doar pentru cei care au muncit pentru el", a spus el.

Ungaria îşi va închide frontiera cu Croaţia începând de sâmbătă de la ora 0.00 (1.00, ora României), a anunţat Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, citat de agenţia de presă MTI. Decizia a fost anunţată după o întâlnire a cabinetului de securitate naţională care a avut loc vineri, fiind convocată de premierul ungar, Victor Orban, în cursul aceleaşi zile.

Ridicarea gardurilor la frontiere de către Ungaria, precum şi tratamemtul aplicat de aceasta asupra imigranţilor - inclusiv confruntările din data de 16 septembrie între poliţie şi aceştia - au fost criticate aspru, inclusiv de către secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ORBAN,
ISLAM,
IMIGRANŢI
/actualitate/viktor-orban-islamul-nu-a-facut-niciodata-parte-din-europa-noi-in-ungaria-decidem-ce-vrem-sau-ce-nu-vrem-nu-vrem-asta-14851613
14851613
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.