Viena este oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din lume. Europa domină top 10

Postat la 05 decembrie 2012 28 afişări

Viena, capitala istorică a Austriei, este oraşul care oferă cele mai bune condiţii de viaţă din lume, potrivit ediţiei de anul acesta a unui clasament realizat de compania de consultanţă în resursele umane Mercer în care, ca şi în anii anteriori, oraşele europene domină ocupând 15 din primele 25 de poziţii.

Viena stă în fruntea clasamentului din 2009. Oraşul este centrul politic, economic şi cultural al Austriei şi are cel mai mare PIB per capita din ţară, de peste 55.000 de dolari. Viena a renovat peste 5.000 de clădiri vechi cu aproape 250.000 de apartamente, îmbunătăţind condiţiile de viaţă ale locuitorilor săi, ceea ce i-a adus oraşului în 2010 premiul ONU pentru urbanism. Capitala Austriei este şi cea mai populară destinaţie pentru conferinţe şi atrage cinci milioane de turişti în fiecare an, scrie CNBC.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/viena-este-orasul-cu-cea-mai-buna-calitate-a-vietii-din-lume-europa-domina-top-10-10370719
10370719
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.