VIDEO. Grupul GSP, controlat de Gabriel Comănescu, a scos la suprafaţă nava Queen Hind, scufundată cu 14.000 de oi la bord în Portul Midia

Autor: Alex Ciutacu Postat la 26 februarie 2020 142 afişări

VIDEO. Grupul GSP, controlat de Gabriel Comănescu, a scos la suprafaţă nava Queen Hind, scufundată cu 14.000 de oi la bord în Portul Midia

Nava Queen Hind, care s-a scufundat în noiembrie 2019 cu 14.000 de oi la bord în Portul Midia, a fost readusă la cheu de Grupul GSP, controlat de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu.

„Echipele GSP au finalizat cu succes ranfluarea Queen Hind. Operaţiunea este unică, din datele noastre, în regiunea Mării Negre. Nava este stabilizată la cheu. Ne bucurăm că am restabilit normalitatea în Portul Midia, după un efort uman şi tehnic neîntrerupt”, a specificat Gabriel Comănescu, preşedintele GSP Offshore.

Operaţiunea de ranfluare a început încă de luna trecută, când autorităţile constănţene au atribuit contractul de 19 milioane de lei companiei controlate de omul de afaceri constănţean.

Peste 100 de angajaţi şi colaboratori GSP au lucrat non-stop la acest proiect. Echipa de 20 de scafandri a lucrat chiar şi în patru ture, transmite compania.

Compania GSP a mobilizat, pentru operaţiunea de ranfluare, cea mai mare macara maritimă din bazinul Mării Negre, GSP Neptun.

„GSP demarează faza doi a planului agreat cu partenerii noştri de la Portul Constanţa. Misiunea de a elibera Queen Hind de încărcătura biologică, în condiţii de siguranţă atât pentru personalul implicat, cât şi pentru mediu se va desfăşura în colaborare strânsă cu autorităţile locale şi naţionale cu atribuţii în acest sens”, potrivit reprezentanţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
port,
control,
grup,
nava,
scoatere,
video,
constanta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.