Video Decizia CCR în cazul Belina, amânată/ În faţa curţii, ministrul Tudorel Toader a contestat competenţa DNA de apreciere a legalităţii unei hotărâri. Care a fost replica procurorului prezent la dezbatere

Postat la 16 noiembrie 2017 141 afişări

Decizia Curţii Constituţionale a României în privinţa solicitării preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de a se constata conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi DNA, în cazul Belina, va fi anunţată pe 23 noiembrie. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat, joi, că decizia în cazul Belina a fost amânată pentru 23 noiembrie pentru a se face o analiză mai aprofundată a datelor din dosar.

Video Decizia CCR în cazul Belina, amânată/ În faţa curţii, ministrul Tudorel Toader a contestat competenţa DNA de apreciere a legalităţii unei hotărâri. Care a fost replica procurorului prezent la dezbatere

„Am amânat cauza pe 23 noiembrie pentru aprofundare. Nu se va repune pe rol, s-au amânat deliberările. N-am cerut niciun fel de explicaţii, nici informaţii suplimentare, pur şi simplu pentru o analiză mai aprofundată a datelor care sunt deja în dosar, inclusiv cu privire la punctele de vedere susţinute azi în şedinţă”, a spus Dorneanu.

Întrebat dacă practica judiciară existentă deja în materie poate constitui un factor important în decizia Curţii, preşedintele CCR a răspuns: „Noi ne luăm după Constituţie, după practica noastră. Nu eliminăm niciodată hotărârile pe care le dau instanţele judecătoreşti, dacă ele sunt necesare cauzei şi ne pot influenţa”.

Chestionat dacă decizia CCR în cazul OUG 13 poate fi considerată un precedent pentru cauza Belina, Dorneanu a precizat: „Nu poate fi considerată niciun precedent dacă ea nu are o relevanţă exactă. De la caz la caz, noi apreciem în ce măsură şi cât o decizie de-a noastră anterioară se potriveşte cu cauza pe care noi o analizăm acum”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.