VIDEO Brazilianul Ronaldo, lovit de „boala secolului”: Fac terapie de doi ani şi jumătate

Postat la 15 octombrie 2022 89 afişări

VIDEO  Brazilianul Ronaldo, lovit de „boala secolului”: Fac terapie de doi ani şi jumătate

„Fenomenul” mărturiseşte într-un interviu acordat pentru publicaţia spaniolă „Marca”, înaintea lansării unui documentar despre viaţa lui: „Vin dintr-o generaţie în care ne-a aruncat în luptă şi trebuia să te descurci fără nici cea mai mică posibilitate de a cere ajutor”.

Ronaldo, în vârstă de 46 de ani, şi-a încheiat cariera de fotbalist în 2011, iar acum şi-a lansat filmul documentar despre viaţa lui, în care a admis că suferă de depresie, denumită „boala secolului”.

Ronaldo a vorbit despre demonul depresiei cu spaniolii din „Marca”. Vorbind cu Roberto Carlos în documentar, campionul brazilian care l-a avut antrenor pe Mircea Lucescu la Inter Milano a atins şi subiectul sănătăţii mintale.

„Da, astăzi fac terapie. Au trecut doi ani şi jumătate şi înţeleg mult mai bine ce am trăit inainte. Mă uit înapoi şi văd că da, am fost expuşi la un stres psihic foarte, foarte mare şi fără nicio pregătire pentru asta.

De asemenea, pentru că nu era nicio preocupare pentru sănătatea mintală a jucătorilor, astăzi sunt mult mai bine pregătiţi, primesc îngrijirile medicale necesare. În vremea mea, nu era nimic din toate astea. Se ştie de o viaţă că fotbalul poate fi o sursă de mare stres şi poate avea o greutate enormă în restul vieţii unui jucător”, a zis „Fenomenul”.

Ronaldo a continuat: „Realitatea este că nici măcar nu ştiam că există acest tip de problemă. Acest subiect a fost absolut ignorat de generaţia noastră. Mulţi, desigur, au trecut prin momente groaznice, chiar de depresie, din cauza lipsei de intimitate, a lipsei de libertate... Este adevărat că problemele au fost foarte evidente, dar soluţiile nu au fost disponibile imediat”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cristiano ronaldo,
boala,
terapie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.