Videanu: Vaccinarea, problema de securitate nationala

Postat la 03 noiembrie 2009 21 afişări

Ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, a declarat, luni seara, intr-o emisiune televizata, ca l-a informat pe presedintele Traian Basescu despre vaccinarea impotriva gripei AH1N1 intrucat acesta este o problema de securitate nationala.

Adriean Videanu a spus ca problema privind vaccinarea revine specialistilor, iar Comisia nationala are o strategie in acest sens.

Intrebat de ce a intervenit presedintele Traian Basescu in problema privind vaccinarea daca de aceasta se ocupa specialistii, Videanu a raspuns ca seful statului a intervenit din cauza exagerarilor presei, nu pentru a-l critica pe secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, scrie Mediafax.

In legatura cu achizitia a un milion de doze de vaccin AH1N1 de la producatori externi, Videanu a spus ca specialistii au analizat evolutia si au fost investigate toate posibilitatile pentru a limita raspandirea bolii, mai ales in conditiile in care a aparuse un focar la Iasi. El a mai spus ca vaccinul AH1N1 produs de Institutul Cantacuzino va fi gata cel tarziu in 26 noiembrie, dar a adaugat ca autoritatile incearca reducerea birocratiei astfel incat noul produs sa fie gata chiar mai devreme.

Videanu a anuntat ca 20.000 de doze din vaccinul pentru gripa AH1N1 vor fi trimise in Ucraina, tara care se confrunta cu un numar mare de imbolnaviri.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la o intalnire cu presa locala, ca afirmatiile secretarului de stat in Ministerul Sanatatii Adrian Streinu-Cercel pravaleau apocalipsa peste Romania, impunand importul de vaccin antigripal, insa acesta nu este necesar, existand un milion de doze la Institutul Cantacuzino.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gripa noua,
ah1n1,
Videanu,
securitate nationala
/actualitate/videanu-vaccinarea-problema-de-securitate-nationala-5077899
5077899
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.