Vicecancelarul german Robert Habeck avertizează asupra riscurilor unei recesiuni mondiale

Autor: Mihai Draghici Postat la 24 mai 2022 42 afişări

Robert Habeck, vicecancelar al Germaniei şi ministru al Economiei, a avertizat luni, în discursul rostit la Forumul Economic Davos, că există riscul unei recesiuni mondiale, în contextul multiplelor crize internaţionale.

Vicecancelarul german Robert Habeck avertizează asupra riscurilor unei recesiuni mondiale

Robert Habeck a amintit că în prezent există cel puţin patru crize de amploare, cea a inflaţiei, criza energetică, resursele alimentare limitate şi criza climatică.

"Nu vom putea rezolva problemele dacă ne concentrăm doar pe una dintre crize. Iar dacă nu rezolvăm niciuna dintre aceste probleme, eu sunt îngrijorat că ne îndreptăm spre o recesiune mondială", a afirmat Robert Habeck, vicecancelar al Germaniei şi ministru al Economiei şi Protecţiei Climei, în discursul rostit la Forumul Economic de la Davos, potrivit publicaţiei Handelsblatt.

Vicecancelarul german a atras atenţia că o recesiune globală ar genera efecte grave din punctul de vedere al imposibilităţiii contracarării modificărilor climatice, apărând şi riscurile instabilităţii.

Robert Habeck a pledat pentru acţiuni economice comune pe plan internaţional. "Trebuie să menţinem pieţele internaţionale deschise", a subliniat el, cerând modificarea reglementărilor în sensul intensificării cooperării şi solidarităţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
davos,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.