Viaţa ”magică” a femeii care poate vedea 100 de milioane de culori. „Sunt foarte încântată de viaţă şi de frumuseţe”

Postat la 30 ianuarie 2022 142 afişări

Viaţa ”magică” a femeii care poate vedea 100 de milioane de culori. „Sunt foarte încântată de viaţă şi de frumuseţe”

Concetta Antico este tetracromat, ceea ce înseamnă că are un al patrulea receptor de culoare în retină, faţă de cei trei standard pe care îi au majoritatea oamenilor.

În timp ce noi, cei care avem trei dintre aceşti receptori, numiţi celule conice, avem capacitatea de a distinge aproximativ un milion de culori diferite, tetracromaţii văd aproximativ 100 de milioane.

Până acum 10 ani, spune Antico, „nu ştiam că nu experimentam lumea aşa cum o fac ceilalţi oameni. Pentru mine, lumea era într-adevăr foarte colorată. Este ca şi cum nu ştii că eşti o zebră decât dacă nu eşti o zebră", potrivit The Guardian.

În copilărie petrecută în Sydney, Antico spune că a fost întotdeauna "puţin ieşită din tipare", vopsindu-şi părul în culori vii şi alegând pentru dormitorul ei un covor verde-smarald şi perdele negre şi verde-lămâie. Fascinată de natură, deseori dispărea pentru o zi întreagă pe terenul din jurul unui teren de golf din apropiere. „De fapt, pictez exact ceea ce văd. Dacă este o floare roz şi apoi, dintr-o dată, se vede un pic de liliac sau albastru, eu chiar am văzut asta".

„Întotdeauna am simţit că trăiesc într-o lume foarte magică. Ştiu că aşa spun copiii, dar pentru mine, era ca şi cum totul era hiper-minunat, hiper-diferit. Întotdeauna exploram în natură, mă adânceam şi încercam să văd complexitatea, pentru că vedeam mult mai multe detalii în toate. Altcineva ar putea să se uite la o frunză sau la o petală a unei flori, dar pentru mine, era ca o constrângere de a înţelege cu adevărat, de a vedea cu adevărat şi, uneori, de a petrece mult timp cu ea. Şi am vrut doar să pictez şi să portretizez tot ceea ce vedeam”.

După ce a terminat universitatea, Antico s-a mutat în Statele Unite, unde a devenit artistă şi profesoară de artă în San Diego, dezvoltându-şi stilul unic de peisaje colorate şi de floră şi faună.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
viata,
femeie,
frumusete

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.