Viaţa în oraşul de la graniţa dintre China şi Rusia: „Nimeni nu vrea să fie prieten cu noi”

Postat la 21 martie 2023 784 afişări

Viaţa în oraşul de la graniţa dintre China şi Rusia: „Nimeni nu vrea să fie prieten cu noi”

Xi Jinping a vizitat luni Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele Putin.

Oraşul Heihe, care se învecinează cu ambele naţiuni, este un semn al unităţii dintre cele două.

Heihe este punctul de intrare pentru gazoductul Power of Siberia 1.

Dacă vrei să înţelegi relaţia China-Rusia, oraşul de graniţă Heihe este un loc de început. Caracteristica sa cea mai impresionantă este de departe râul Heilongjiang îngheţat, iar pe cealaltă parte este Rusia.

Este un loc mult mai liniştit decât înainte. COVID, o frontieră închisă şi apoi o presiune indusă de sancţiuni asupra economiei Rusiei, a înăbuşit o mare parte din comerţul turistic în plină expansiune anterior.

Înainte de pandemie, a existat o mai mare activitate transfrontalieră, grupurile chineze care se îndreptau spre nord pentru a experimenta Siberia, iar ruşii venind în sens invers. Mulţi oameni care locuiesc în oraşele de graniţă treceau în mod regulat pentru a merge la cumpărături, a face afaceri sau a socializa.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
granita,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.