Viaţa fabuloasă a geniului care a creat designul Apple

Autor: Ioana Matei Postat la 02 martie 2015 7584 afişări

Viaţa fabuloasă a geniului care a creat designul Apple

Jonathan Ive este vicepreşedintele departamentului de design al Apple şi omul care, după Steve Jobs, a avut cea mai mare influenţă asupra Apple, potrivit Business Insider

Ive lucrează pentru Apple de 22 de ani, perioadă în care a primit numeroase premii pentru ingeniozitatea şi dedicaţia sa pentru designul minimalist al mărcii.Dar munca sa nu este singurul lucru pentru care Ive a devenit celebru: a strâns o avere pe care nu ezită să o afişeze şi are o viaţă pe care mulţi ar considera-o de invidiat.

Povestea lui Steve Jobs: geniu sau tiran?

Jonathan Ive s-a născut la data de 27 februarie 1967, în Chinford, o suburbie londoneză. Ive îşi aduce aminte că imaginaţia lui a început să fie pusă la încercare în atelierul tatălui său. A studiat design industrial la Northumbria University, Universitatea Politehnică din Newcastle.  S-a alăturat Apple în 1992 şi a devenit şef al departamentului de design după ce Steve Jobs s-a reîntors în companie, în 1997.

Primul lui design pentru Apple a fost Lindy Message Pad, un dispozitiv prevăzut cu o clapetă inspirată de popularitatea telefoanelor mobile cu clapetă. Dar primul proiect important al luhi Ive a fost iMac-ul. În prezent, Ive trăieşte în San Francisco şi face naveta către sediul central al Apple din Cupertino, California.

În 2012, a cumpărat o casă cu patru dormitoare ce l-a costat 17 milioane de dolari în Pacific Heights. Unul dintre vecinii săi este cofondatorul şi fostul CEO al Oracle, Larry Ellison. Ive are şi o casă de vacanţă pe insula Kauai din Hawaii. Are totodată o colecţie de maşini vechi, dar şi de modele noi, de lux: Aston Martin DB9, Bentley Brooklands şi un Bentley Mulsanne,  un Land Rover LR3, şi altele.

După moartea lui Steve Jobs, Ive i-a cerut CEO-ului Tim Cook propriul său avion privat. Consiliul director al Apple i-a respins cererea, iar Ive a cumpărat avionul care i-a aparţinut lui Jobs. În 2012, Ive a fost numit în rang de cavaler la Buckingham Palace de Prinţesa Anne, singura fiică a Reginei Elisabeta.

Ive are şi foarte mulţi prieteni celebri: printre ei se află Bono, CEO-ul Yahoo, Marissa Mayer, cât şi designerul Marc Newson, angajat de Apple anul trecut. Se zvoneşte şi că Ive a petrecut cu Elon Musk la petrecerea de după decernarea premiilor Oscar de anul acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
design,
creare
/actualitate/viata-fabuloasa-a-geniului-care-a-creat-designul-apple-13916896
13916896
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.