Vezi cum arată parcul de distracţii care a costat 5,5 miliarde de dolari şi a cărei construcţie a durat cinci ani - GALERIE FOTO

Postat la 16 iunie 2016 625 afişări

Disney a deschis oficial cel de-al şaselea parc de distracţii, Shanghai Disneyland. Biletele pentru marea deschidere au fost puse la vânzare pe 16 iunie şi s-au vândut în câteva ore. Preţul unui bilet pentru un copil este de 40 de lire (iunie-august) şi 53 de lire pentru adulţi.

Parcul se întinde pe aproape 390 de hectare şi este format din - Shanghai Disneyland Hotel şi Toy Story Hotel, Disneytown - spaţiu dedicat distracţiei, cu magazine, restaurante şi arii de divertisment şi uriaşul şi magicul Shanghai Disneyland. Acesta este primul parc tematic Disneyland din China continentală ce include şase arii tematice cu puncte de atracţie şi zone de divertisment live. Disneyland se află în districtul Pudong din Shanghai.

Construcţia parcului a costat 5,5 miliarde de dolari şi a durat cinci ani, fiind un parteneriat între Disney şi un consorţiu de companii chineze. Disney este acţionar minoritar al afacerii, dar proprietarul majoritar al companiei de management a parcului.

Analişti preconizează că va atrage cel puţin 15 milioane de vizitatori într-un an, dar o estimare mai optimistă plasează numărul vizitatorilor la 50 de milioane pe an. Parcul Disney din Orlando, Florida a atras 19.3 milioane de vizitatori în 2014. 1 milion de oameni au vizitat parcul înainte de lansarea oficială.

În parc lucrează în jur de 10.000 de oameni.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vezi-cum-arata-parcul-de-distractii-care-a-costat-5-5-miliarde-de-dolari-si-a-carei-constructie-a-durat-cinci-ani-galerie-foto-15497915
15497915
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.