Vezi cati romani fac cumparaturi pe bonuri de masa

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 08 noiembrie 2010 72 afişări

Peste doua milioane de romani primesc in fiecare luna tichete de masa de la angajatori cu care pot face cumparaturi alimentare in valoare de circa 180 de lei.

Bonurile de masa reprezinta cel mai oferit beneficiu extrasalarial in Romania, potrivit studiului salarial PayWell 2010, realizat de PricewaterhouseCoopers, in momentul de fata peste doua milioane de angajati avand inclus in pachetul salarial acest beneficiu. 89% din companiile incluse in studiu il ofera, iar procentul este in crestere de la an la an."Ramane cel mai putin costisitor beneficiu pe care il poate oferi un angajator si cel mai motivant pentru ca angajatii pot profita imediat de el", spune Iulian Alexe, director de marketing si comunicare la Edenred, companie care emite tichete de masa si cadou.

Valoarea unui astfel de tichet este de 8,72 de lei pentru fiecare zi lucrata, iar un calcul simplu arata ca fiecare angajat primeste lunar bonuri de masa in valoare de circa 180 de lei. Companiile mari si in special cele multinationale reprezinta principalul public al emitatorilor de tichete de masa, dupa ce criza a afectat destul de mult bugetele companiilor mici si mijlocii. Acestea din urma s-au vazut nevoite sa taie din beneficiile extrasalariale. "Daca in prima parte a crizei, s-a pus accent pe reducerile de costuri cu orice pret, acum acompaniile incep sa-si consolideze si sa-si fidelizeze echipele, iar tichetele de masa sunt primele pe care vor sa le reintroduca in pachetul de benficii extrasalariale", precizeaza Alexe.

Citeste mai mult despre evolutia salariilor

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
bonuri de masa,
angajatori
/actualitate/vezi-cati-romani-fac-cumparaturi-pe-bonuri-de-masa-7700482
7700482
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.