Veteranul Mike Carney rămâne la conducerea băncii Angliei până în 2020 pentru a gestiona matematica Brexitului

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 septembrie 2018 36 afişări

Veteranul Mike Carney rămâne la conducerea băncii Angliei până în 2020 pentru a gestiona matematica Brexitului

Mark Carney, guvernatorul băncii centrale din Marea Britanie, îşi va păstra poziţia până în ianuarie 2020, fapt confirmat de ministrul de finanţe Philip Hammond, potrivit Bloomberg.

După mai multe săptămâni de zvonuri şi speculaţii, Hammond a confirmat public extinderea mandatului canadianului care trebuia să părăsească Bank of England în 2019, şi îl va păstra pe acesta în funcţie pentru a face faţă matematicii de după Brexit.

Decizia s-ar putea dovedi controversată în contextul în care modul lui Carney de a conduce politicile monetare au atras de-a lungul timpului atât laude cât şi critici.

Carney a fost văzut drept un stâlp de stabilitate în haosul politic de după votul pentru Brexit, unul dintre politicienii ţării numindu-l chiar „singurul adult din cameră” – drept urmare a discursului ţinut de guvernator după finalizarea votului pentru Brexit în care a jurat să protejeze sistemul financiar.

În plus, Carney şi-a atras critici şi din partea simpatizanţilor Brexit, care îl acuză că s-ar fi implicat prea mult în dezbaterea politică în timpul mandatului său.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
matematica,
anglia,
banca

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.