S-au împlinit 42 de ani de la decesul omului vinovat pentru moartea a 70 de milioane de persoane

Postat la 10 septembrie 2018 188 afişări

La 9 septembrie 1976 a încetat din viaţă Mao Zedong, preşedinte al Chinei în perioada 1949-1959. În 1966 a iniţiat aşa zisa "revoluţie culturală", o direcţie politică dură (maoism), caracterizată prin voluntarism şi cultul personalităţii (n. 26 decembrie 1893)

S-au împlinit 42 de ani de la decesul omului vinovat pentru moartea a 70 de milioane de persoane

Mao Zedong a fost revolutionarul, ideologul si liderul Partidului Comunist Chinez, care a pus bazele Republicii Populare Chineze. In urma razboiului civil din 1949, Partidul Comunist Chinez, sub conducerea lui Mao Zedong, a preluat puterea in China.

 

Mao a instaurat o dictatura sangeroasa, zeci de milioane de chinezi fiind ucisi in timpul conducerii sale. Contributiile aduse teoriei marxist-leniniste, strategiile militare si politicile comuniste dezvoltate de liderul chinez sunt cunoscute sub numele de "maoism".

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.