Noul an şcolar | Cât COSTĂ prima zi de şcoală la sat şi la oraş. Situaţia din mai multe judeţe

Postat la 10 septembrie 2018 57 afişări

Prima zi de şcoală reprezintă, pentru părinţi şi copii deopotrivă, una dintre cele mai emoţionante zile. Aşteptat, de cele mai multe ori, cu nerăbdare de către copii, începutul unui nou an şcolar vine pentru părinţii lor cu grija suplimentară a achiziţiei rechizitelor.

Noul an şcolar | Cât COSTĂ prima zi de şcoală la sat şi la oraş. Situaţia din mai multe judeţe

Fiecare familie îşi stabileşte un buget dedicat acestor cumpărături, în care, pe cât se poate, ţin cont şi de părerea micuţilor. Mulţi copii vor să vadă pe coperta caietului de matematică sau de pe penar zâmbetul unui erou al benzilor desenate ori al poveştilor Disney.

Constanţa

Cel puţin părinţii nu mai sunt nevoiţi să bată magazinele în căutarea rechizitelor, deoarece hipermarketurile, care pot fi găsite în aproape toate oraşele din judeţul Constanţa, au amenajat încă din luna august standuri speciale unde se poate găsi tot ce este necesar şi unde merg cei care locuiesc la oraş, dar unde îşi fac timp să ajungă şi cei de la ţară.

Preţurile pentru rechizitele şcolare variază în funcţie de calitate, dar, în general, sunt pentru toate buzunarele. Cele mai mari sume de bani sunt cheltuite pentru ghiozdane, al căror preţ egalează de cele mai multe ori valoarea tuturor rechizitelor - penare, acuarele, caiete, blocuri de desen, creioane de colorat etc.

Astfel, cele mai ieftine ghiozdane şi, de regulă, cele mai slabe calitativ pleacă de la 40, 45 de lei, şi pot depăşi 350 de lei. Pentru rechizite se cheltuie cam tot atât - caiete între 80 de bani şi 10 lei, creioanele de la 1,50 lei la 5 lei, o gumă de şters de la 1 la 3 lei, ascuţitoarea 3 - 8 lei, o riglă costă de la 50 de bani la 5 lei, un stilou pleacă de la 16 lei, penarul între 10 şi 50 de lei, acuarelele 2 - 10 lei, şi tot aşa, o sumă medie finală pentru tot ce are nevoie un elev din clasele I-IV fiind de aproximativ 150 de lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.