Arheologie de viitor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 09 septembrie 2018 50 afişări

Cum oamenii din ziua de azi nu vor mai exista atunci când obiectele din viaţa de zi cu zi se vor fi degradat la nivelul celor găsite în prezent în morminte antice sau diverse situri arheologice, un artist american, Daniel Arsham, şi-a propus să ofere el o imagine a acestora, demarând în urmă cu câţiva ani proiectul Future Relic (Relicve viitoare).

Arheologie de viitor

El a creat astfel o serie de obiecte cum ar fi telefoane fixe, mobile, casete, aparate foto, ceasuri gândite să arate ca nişte vestigii găsite de arheologii viitorului. Pentru cel mai recent proiect al său şi-a îndreptat atenţia spre o maşină DeLorean din seria de filme Înapoi în viitor (Back to the Future), folosită de personajele principale pentru călătoria în timp, transformând-o într-un vestigiu arheologic ficţional. Maşina este confecţionată din cenuşă vulcanică, selenit şi cuarţ şi are caroseria găurită pe alocuri şi scaunele rupte, ca şi cum ar fi stat abandonată foarte multă vreme.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.