Veşti bune pentru salariaţi. Categoria de persoane care va primi mai mulţi bani la salariu din această lună

Autor: Alexandru Nanu Postat la 14 iunie 2024 27 afişări

Veşti bune pentru salariaţi. Categoria de persoane care va primi mai mulţi bani la salariu din această lună

Începând cu 1 iulie 2024, salariul minim brut pe ţară va creşte la 3.700 de lei, astfel cei care vor efectua un internship vor primi mai mulţi bani, conform legii privind internshipul.

Legea nr. 176/2018 privind internshipul, intrată în vigoare la 18 august 2018,  reglrementă indemnizaţia pentru cei care desfăşoară stagii de internship – “Cuantumul indemnizaţiei pentru internship stabilită potrivit alin. (1) este egal cu cel puţin 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi se acordă proporţional cu numărul de ore de activitate desfăşurată”.

Astfel, din luna iulie, indemnizaţia de internship va fi de 1.8850 de lei faţă de 1.650 de lei cât era până la începutul lunii octombrie 2023 când salariul de bază minim brut era 3.300 de lei.

Neachitarea de către organizaţia-gazdă a indemnizaţiei pentru internship în condiţiile reglementate de lege se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei.

De asemnea, nerespectarea obligaţiei de a încheia contractul de internship anterior începerii activităţii se sancţionează cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei.

Constatarea contravenţiilor, precum şi aplicarea sancţiunilor se realizează de către: Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin structurile sale teritoriale, pentru anumite contravenţii prevăzute de legea internshipului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
primire,
tineri,
salariu minim,
indemnizatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.