Veşti bune pentru părinţii din România: De la anul alocaţia pentru copii ar putea creşte

Postat la 19 octombrie 2018 73 afişări

La senat a ajuns recent un proiect legislativ care prevede ca la 1 ianuarie 2019 să se modifice valoarea alocaţiei pentru copii, cât şi metodologia de calcul.

Veşti bune pentru părinţii din România: De la anul alocaţia pentru copii ar putea creşte

Propunerea legislativă pentru modificarea alin.(1), lit.a) şi b) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii  a fost trimisă în data de 18 septembrie 2018 la Consiliul Legislativ pentru aviz şi are ca termen data de 18 septembrie.  

Modificarea art. 3 alin. 1 prevede ca cuantumul alocaţiei de stat pentru copii, care se stabileşte în raport cu cu indicagtorul social de referinţă – denumit ISR, va creşte după cum urmează:

 

La 0.6 ISR pentru copii cu vârstă de până la 2 ani ( sau de până la 3 ani, în cazul copiilor cu handicap), începând cu 1 ianuarie 2019.

La 0.3 ISR pentru copii cu vârstă cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin (3), începând cu 1 ianuarie 2019.

Indicatorul social de referinţă este definit în legislaţie dreptunitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raporteazăprestaţiile băneşti - cu excepţia indemnizaţiei de şomaj -suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în vederea încadrării în muncă a anumitor categorii de persoane.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alocatie,
copii,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.