Casele de pariuri vor fi interzise! Anunţul premierului: "Este o măsură dureroasă, dar necesară! S-au răspândit ca ciuma"

Postat la 19 octombrie 2018 792 afişări

Premier Albaniei, Edi Rama, a anunţat că intenţionează să interzică jocurile de noroc şi casele de pariuri, anunţă AFP. Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Decizia vine la câteva luni după ce Skenderbeu a fost suspendată timp de zece ani din cupele europene, ca urmare a unor meciuri trucate în competiţiile continentale.

Casele de pariuri vor fi interzise! Anunţul premierului: "Este o măsură dureroasă, dar necesară! S-au răspândit ca ciuma"

"Este o măsură dureroasă, dar necesară. Casele de pariuri sportive s-au răspândit ca ciuma", a spus Edi Rama. Oficialii de la Tirana sunt conştienţi de impactul negativ pe care această lege îl va avea asupra economiei, dar sunt de părere că s-a ajuns într-un punct critic. Într-o ţară cu aproape trei milioane de cetăţeni, există o casă de pariuri la fiecare 730 de locuitori. Aşadar, în Albania există la ora actuală circa 4000 de case de pariuri.

Paradoxal, în România, o ţară cu aproape 20 de milioane de cetăţeni, există o casă de pariuri la fiecare 1475 de locuitori, conform Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), citat de Telekom Sport. Astfel că în România putem găsi la ora actuală peste 13.000 de case de pariuri. Cum echipa naţională, Liga 1, Liga 2 şi aproape toate echipele profesioniste sunt sponsorizate de agenţiile de pariuri, e clar că numărul sediilor va creşte pe zi ce trece.

Episodul Skenderbeu

Gruparea albaneză a fost suspendată timp de zece ani din cupele europene după ce UEFA a descoperit că albanezii au aranjat 53 de partide în ultimii opt ani. Pe lângă suspendarea de un deceniu, Skenderbeu a fost amendată cu un milion de euro. Nicio echipă nu a mai fost vreodată acuzată că a trântit un număr atât de mare de meciuri. "Nimeni în istoria fotbalului nu a mai aranajat meciurile într-un asemenea mod. Vorbim de meciuri din campionatul intern, meciuri amicale şi meciuri din cupele europene", se arată în comunicatul emis de UEFA. Albanezii ar fi început să aranjeze meciuri din anul 2010.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.