Veşti bune pentru noul val de autori din puşcării: un site din Kazahstan oferă lucrări academice piratate cu reducere

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 15 februarie 2016 84 afişări

Veşti bune pentru noul val de autori din puşcării: un site din Kazahstan oferă lucrări academice piratate cu reducere

După ce autorităţile au decis să nu mai accepte, până în luna septembrie, lucrări scrise în spatele gratiilor, deţinuţii intelectuali din România primesc în sfârşit o veste bună: site-ul Sci-Hub, cunoscută sursă de inspiraţie pentru cei care vor să se laude cu munca altora a reapărut pe o altă adresă de internet.

După ce domeniul sci-hub.org a fost suspendat în octombrie 2015, ca urmare a unei decizii date de un tribunal din New York, proprietarii au reuşit să relanseze baza de date cu volume furate la adresa sci-hub.io. Cei interesaţi pot cumpăra manuscrise semnate de alţii la un preţ mediu de 30 de dolari. Şi au de unde alege: cei de la Sci-Hub se laudă că au acces la aproximativ 47 de milioane de lucrări.

Acest nou domeniu folosit va fi greu de atacat în instanţele din Statele Unite, pentru că se află în afara jurisdicţiei. Domeniul .io, extrem de căutat în lumea site-urilor pirat sau de tip torrent, este înregistrat de Teritoriul Oceanic Britanic-Indian, ceea ce înseamnă că doar Marea Britanie poate interveni legal în vederea interzicerii unei adrese.

Cei mai mulţi clienţi sau beneficiari ai Sci-Hub vin, potrivit celor de la Alexa.com, din Rusia, China, Iran, India şi Brazilia.

Ordonanţa de urgenţă care suspendă până la 1 septembrie 2016 diminuarea perioadei de detenţie pentru deţinuţii care scriu lucrări cu caracter ştiinţific în timpul executării pedepsei a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.Ordonanţa de urgenţă care suspendă până la 1 septembrie 2016 diminuarea perioadei de detenţie pentru deţinuţii care scriu lucrări cu caracter ştiinţific în timpul executării pedepsei a fost publicată marţi în Monitorul Oficial.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vesti-bune-pentru-noul-val-de-autori-din-puscarii-un-site-din-kazahstan-ofera-lucrari-academice-piratate-cu-reducere-15075722
15075722
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.