Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România: Categoria de angajaţi care ar putea beneficia de 3 zile libere de la anul

Autor: Alexandru Nanu Postat la 30 octombrie 2022 108 afişări

Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România: Categoria de angajaţi care ar putea beneficia de 3 zile libere de la anul

Începând cu anul 2023, salariaţii de la stat ar putea beneficia de trei noi zile libere, pe lângă cele 15 zile de sărbători legale, conform unui proiect de HG recent.

Mai exact, este vorba despre proiectul de HG privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2023, publicat în data de 27.10.2022 pe site-ul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Proiectul prevede că, pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 se stabilesc ca zile libere.

Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite, anterior, ca zile libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 28 februarie 2023, 30 iunie 2023, respectiv 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite.

Conform notei de fundamentare la HG, stabilirea celor trei zile libere respectiv 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023, au rol de punţi întrucât acestea se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală şi perioadele de repaus săptămânal, conform legii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.