Veste proastă primită de şoferii vitezomani.Nici nu mai au timp să reacţioneze

Postat la 30 mai 2018 445 afişări

Veste proastă primită de şoferii vitezomani. Poliţiştii doljeni au primit două radare tip pistol, care pot înregistra viteza unei maşini în mai puţin de jumătate de secundă şi stochează fotografii detaliate ale autovehiculului şi conducătorului auto, a informat Gazeta de Sud.

Veste proastă primită de şoferii vitezomani.Nici nu mai au timp să reacţioneze

Noile aparate radar, care au o rază de acţiune de peste un kilometru, sunt folosite pe şoselele din Dolj încă de sâmbăta trecută.

Poliţiştii Serviciului Rutier Dolj au fost dotaţi cu două pistoale-radar LTI 20-20 TruCAM, cu care au ieşit pe şosele.

Pentru a putea folosi noile radare, cinci poliţişti de la Rutieră, un ofiţer şi patru subofiţeri, au mers la Bucureşti pentru a fi instruiţi de specialiştii din cadrul Direcţiei Rutiere, a mai scris gds.ro.

Potrivit oamenilor legii, noile radare vor fi folosite pentru prevenirea accidentelor de circulaţie provocate de viteza excesivă.

Radarele TruCAM pot fi folosite atât pe timp de ploaie, cât şi pe timp de noapte. Măsoară viteza maşinilor cu ajutorul unei unde laser, care nu necesită mai mult de 0,33 secunde pentru a stabili viteza, timp mult prea scurt pentru ca şoferul să poată reacţiona.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.